“Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Yunanistan’ın başkenti Atina’daki elçilik rezidansında verilen davette, konuklara Ege lezzetlerinden örnekler sunuldu.
Türk ve Yunan mutfaklarının iki halkı birleştirme gücü olduğuna inandığını dile getiren Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, “Bu etkinliğin Türk-Yunan ilişkilerinde olumlu atmosferin hakim olduğu bir dönemde yapılmasından da memnuniyet duyuyorum.” ifadelerini kullandı.
“AKDENİZ MUTFAĞININ BİR PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”
Ege lezzetlerinin, Yunan ve İtalyan konuklara yabancı gelmeyeceğini de vurgulayan Erciyes, “UNESCO’nun kültürel miras listesinde bulunan Akdeniz mutfağının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.
EGE LEZZETLERİ MİSAFİRLERDEN TAM NOT ALDI
Misafirlere, İzmir köfte, karides güveç, fava, taze fasulye, zeytinyağlı biber dolması ve şekerpare gibi Ege lezzetleri ikram edilirken Büyükelçi Erciyes, zeytinyağının da bu kültürel mirasın önemli öğesi olduğunun ve gecedeki tüm yemeklerin Ege zeytinyağı ile yapıldığının altını çizdi.